FAQ

Συχνές Ερωτήσεις

Αεραγωγοί κλιματισμού

Οι αεραγωγοί είναι δίοδοι που μεταφέρουν ψυχρό και θερμαινόμενο αέρα σε όλο το κτήριο σας. Όπως κάθε άλλο σύστημα HVAC, οι αεραγωγοί απαιτούν τακτική συντήρηση για να διασφαλιστεί η μέγιστη απόδοση. Ως γενικός κανόνας, η National Air Duct Cleaners Association (NADCA) συνιστά τον καθαρισμό των αεραγωγών κάθε 3 έως 5 χρόνια.

Ακολουθούν ορισμένα σημάδια που δείχνουν ότι οι αεραγωγοί σας είναι βρώμικοι και μπορεί να χρειάζονται καθαρισμό:

  • Μεγάλη συσσώρευση σκόνης στις γρίλιες
  • Μούχλα που αναπτύσσεται πάνω ή μέσα στις γρίλιες
  • Αυξημένα συμπτώματα αλλεργίας
  • Υψηλοί λογαριασμοί ενέργειας που δεν οφείλονται σε άλλες αιτίες
  • Κακή ροή αέρα παρά το ότι το σύστημα HVAC λειτουργεί σωστά
  • Σοβαρή προσβολή από έντομα ή τρωκτικά
  • Μυρωδιές μούχλας που προέρχονται από αεραγωγούς

Όταν μια επαγγελματική εταιρεία καθαρισμού αεραγωγών χρησιμοποιεί κατάλληλο εξοπλισμό, οι αγωγοί θα καθαρίζονται χωρίς να αφήνουν χάος.

Ναι, οι επαγγελματικά καθαρισμένοι και αποσμημένοι αεραγωγοί μπορούν να μειώσουν τη μούχλα, τους μύκητες, τη γύρη, τα βακτήρια και τα σωματίδια σκόνης. Αυτές οι προσμείξεις είναι γνωστό ότι προκαλούν αλλεργίες, άσθμα και άλλα προβλήματα υγείας. Μειώνοντας τους ρύπους στον αγωγό, επιτρέπετε στον αέρα που κυκλοφορεί σε όλο το σπίτι σας να είναι πιο καθαρός και επομένως πιο υγιεινός.

Αεραγωγοί λαδιών

Εξαρτάται. Το πρότυπο 96 της Εθνικής Υπηρεσίας Πυροπροστασίας (NFPA) απαιτεί επαγγελματικό καθαρισμό του συστήματος εξαερισμού της κουζίνας σας από τρείς φορές τον χρόνο έως μία φορά το χρόνο, ανάλογα με τον όγκο του φαγητού που μαγειρεύεται, τον τύπο του φαγητού που σερβίρεται και τον τύπο του καυσίμου που χρησιμοποιείται.

  • Ελαφριά χρήση (2-6 ώρες/ημέρα) Ανά έτος
  • Μέτρια χρήση (6-12 ώρες/ημέρα) Κάθε 6 μήνες
  • Βαριά χρήση (12-16 ώρες/ημέρα) Κάθε 3 μήνες

Οι τεχνικοί της Anax Engineering μπορούν να προγραμματιστούν για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας από Δευτέρα έως Παρασκευή το πρωί με βάση το πρόγραμμα της κουζίνας, του κτιρίου και της γειτονιάς σας. Υπάρχει επίσης δυνατότητα καθαρισμού και καθαρισμού εντός του ΣαββατοΚύριακου, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του τεχνικού. Οι περισσότεροι πελάτες του ιδιωτικού τομέα θεωρούν ότι ο καθαρισμός μετά το κλείσιμο της κουζίνας τους για το βράδυ ή λίγες ώρες πριν ανοίξει η κουζίνα τους για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο είναι το πιο βολικό. Οι πελάτες του δημόσιου και του σχολικού συστήματος τείνουν να προτιμούν τις Κυριακές και τις αργίες. Εάν ο θόρυβος είναι ανησυχητικός, ενημερώστε την Anax Engineering ώστε να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα πιο αθόρυβα ηλεκτρικά μας μηχανήματα. Η Anax Engineering είναι έτοιμη να καλύψει τις ανάγκες προγραμματισμού σας σε κάθε περίσταση.

Το NFPA 96 δηλώνει ότι οι θυρίδες επίσκεψης πρέπει να τοποθετούνται κάθε 3,5 μέτρα οριζόντιου αγωγού και σε κάθε στροφή 90 μοιρών. Ο Διεθνής Μηχανικός Κώδικας και ο Διεθνής Πυροσβεστικός Κώδικας ορίζουν ότι οι θυρίδες επίσκεψης σε ευθείες οριζόντιες γραμμές  αγωγών δεν πρέπει να απέχουν περισσότερο από 6 μέτρα μεταξύ τους. H Anax Engineering ακολουθεί τον κώδικα NFPA 96 καθώς είναι η πιο αυστηρή απαίτηση (κάθε 3,5 μέτρα αντί για κάθε 6 μέτρα) και είναι εγγυημένη ότι ικανοποιεί όλους τους πυροσβέστες, τους επιθεωρητές ασφάλισης και άλλες αρμόδιες αρχές.

Πρώτον, χρησιμοποιείται ταινία για να καλύψει τις ηλεκτρικές πρίζες και φύλλο πλαστικού χρησιμοποιείται για να καλύψει όλες τις εστίες μαγειρέματος και τον εξοπλισμό που βρίσκονται σε κοντινή εμβέλεια  με τον απορροφητήρα. Αυτό προστατεύει αυτές τις επιφάνειες από ψεκασμό νερού λίπους και χημικό ψεκασμό κατά τη διάρκεια του καθαρισμού.

Στη συνέχεια, τα φίλτρα της χοάνης αφαιρούνται για καθαρισμό και η πλαστική μεμβράνη  προσαρτάται στην χοάνη να δημιουργήσει ένα σύστημα που διοχετεύει το νερό λίπους σε μεγάλους κάδους απορριμμάτων. Οι μικρότερες χοάνες μπορεί να χρειάζονται μόνο έναν κάδο απορριμμάτων, ενώ οι μεσαίες ή μεγάλες χοάνες μπορεί να χρειάζονται 2 ή περισσότερους κάδους απορριμμάτων.

Στη συνέχεια, η Anax Engineering εφαρμόζει ένα χημικό απολυμαντικό στην χοάνη, που επιτρέπει να μουλιάσει το λάδι για μερικά λεπτά και ύστερα το πιεστικό ξεπλένει το λάδι και τη χημική ουσία από την επιφάνεια της χοάνης. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται όσο χρειάζεται ανάλογα με το πόσο βαριά είναι η συσσώρευση λίπους. Εάν είναι απαραίτητο, οι τεχνικοί θα χρησιμοποιήσουν επίσης σπάτουλες για να καθαρίσουν τα δοχεία λίπους και άλλες περιοχές που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες

Όταν η χοάνη (και το υπόλοιπο σύστημα) έχει καθαριστεί ,η πλαστική μεμβράνη αφαιρείται αφαιρείται. Τέλος, οι χοάνες γυαλίζονται με γυαλιστικό και τα δάπεδα σφουγγαρίζονται.

Η τεχνική καθαρισμού ανεμιστήρα ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του ανεμιστήρα που είναι εγκατεστημένος στην εγκατάσταση. Οι τεχνικοί της Anax Engineering είναι εκπαιδευμένοι να καθαρίζουν όλους τους τύπους ανεμιστήρων, όπως ανεμιστήρες upblast, ανεμιστήρες in-line, ανεμιστήρες βοηθητικών σετ κ.λπ. Κατά τον καθαρισμό ενός ανεμιστήρα, οι τεχνικοί καθαρίζουν πάντα ολόκληρο το προσβάσιμο τμήμα του ανεμιστήρα, καθώς και την εργασία του αγωγού πριν ή μετά τον ανεμιστήρα. Η χημική απολίπανση, το πλύσιμο με πίεση και η μαγνητική απόξεση χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τον τύπο του ανεμιστήρα, την ποσότητα του λίπους που συσσωρεύεται, την κατάσταση του ανεμιστήρα και την κρίση του τεχνικού.

Explore
Drag